Sund fornuft om kost

 

I Danmark bruges der for milliarder på kosttilskud. Folk kører mange km til dyre specialforretninger efter noget de kalder kosttilskud, helt uden virkning af den gode slags.

Jeg har fulgt en serie på TV som hed noget ca 3 sunde familier, vi fulgte dem, jeg måtte tvinge mig , det var uudholdeligt at se på, en arogant måde at fremføre noget de troede var fantastisk og kun dem havde forstand på. Professor Klarlund skulle så via blodprøver m,m, konkludere og det var selvfølgelig skræmmende. Dog var der et par der havde nogle gode resultater, men udsendelsen viste virkelig hvad folk udsætter sit og deres børns liv på.

En almindelig varieret kost har rigeligt af det vi skal bruge og vi behøver ikke fylde vores penge i producenter af diverse piller og kosttilskud.

Mette Block 3 dobbelt verdensmester i roning og idag  annerkendt diætist skriver følgende.

Da almindelige mennesker ikke har brug for mere end 0,8 gram protein pr kg kropsvægt, og at du ved hård træning max kan komme op på 2 gram protein pr kg kropsvægt, er det helt overflødigt at indtage mere protei end det du får ved at spise en varieret kost, der indeholder mælk,æg, ost,kød, bønner, kornprodukter. kikærter, soya,og linser. Som med alt muligt andet er overdreven proteinindtagelse en dårlig ide, det overflødige og dyrt indkøbte protein beriger ikke andet end toiletkummen. Således Mette

Jeg vil lige oplyse at protein ikke kan gemmes til det skal bruges i organismen, altså ingen oplagring i kroppen, men direkte ud i toilettet.

Den antiinflamatoriske kost har en  række af goder for et sundt liv. Forskere har feks fundet ud af at ved at skifte en skefuld margarine ud med oliven eller rapsolie nedsætter man risikoen for brystkræft med 50 % når man steger m,m. men en lang række af andre velkendte sygdomme bliver også minimeret.

Topscorer blandt antiflamatoriske madvarer ifølge Klarlund

I prioriteret rækkefølge

1 Fisk: Laks, Sild, Ørred,markrel og hellefisk

2 Kål: Grønkål,blomkål ,broccoli, hvidkål, rødkål, roserkål.

3 Bær; blåbær, solbær, hyldebær, brombær,hindbær.

4 Nødder: Valdnødder og mandler.

5 Korn:   quinoa,byg,rug.

6 Krydderier: ingefær, gurkemeje, mynte, bassilikum.

7 Grønt: advokado, hvidløg, rødløg, rødbede, tomat. 

 

Mere senere.