Standardside

Hjernen er en fantastisk muskel.

Hjernen hos mænd vejer ca 1500 gram mon 1350 hos kvinder. Det forklarer jo allerede noget, nå spøj til side. Hjernen som vi kender den idag er en udvikling over 10 000 år men det første intiligens pejlemærke, går helt tilbage til Hulemalerne og dermed 100 000 år. Hjernen er et plastificeret masse der derfor har haft evne til at tilpasse sig og er et fantastisk organ. Det er jo ganske små ting pr år, 

Idag går udviklingen så stærkt i teknologien ( Ipat m,m.) så vi ikke henter vores viden i hukommelsen mere, vi griber til mobilen, for vi gider ikke tænke os om, det går for langsomt. Men det har den indvirkning at vores hukommelsescenter ikke bliver brugt i den grad som det skal, Det forfalder og vi ser idag at folk allerede i 50 års alderen bliver demente.

Hjernen skal trænes ellers forfalder den. Man siger at den udvikling hjernen har gennemgået de sidste 3 år er større end de  10000 år., og det lader sig selvfølgelig ikke gøre. den bryder sammen på især hukommelsescenteret.

Teknologien er kommet for at blive, men skal vi overleve med inteligente hjerner , skal vi bruge det med omtanke. 

Min ynglingsfilosof beskriver det således.

Først havde vi stenalderen, så bronce, så jern, Nu er vi i informationsalderen, den første alder hvor hvores hjerne ikke leverer svaret, den er sat ud af drift, og dermed ikke trænes. Før havde folk  visdom og viden, og nu gælder det om at få overført vores tid til et informations og viden samfund. Det kræver politisk handling og indsigt i hvad der sker, for det er en farlig tid hvis ikke det tages alvorligt Vi ser tydeligt tendensen i skolerne hvor børn bliver dårligere ifølge diverse tests. Vi ser heldigvis også seminarier der udelukker ipats og mobil i timerne.

Mere når jeg får tid.